Annons
Annonsera på modeblogg
Länkar hit
SvenskaHemsidor.com - Gratis länkkatalog för din hemsida, webbplats eller bloggBlogarama - The Blog DirectoryBlogglista.se Datorer
mobila bredband bloggar Reggad på Commo.se länkkatalog Favoritlistan.se Bäst poker bonus Länkkatalog och Artikelbank MaxTopplistan

Här kommer några vanliga åkommor som man kan försöka ”trycka bort” själv. men massera inte om du har feber eller är svårare sjuk, inte heller på åderbråck eller hudutslag. Känner du en förkylning komma kan du försöka hejda den eller lindra förloppet. Det är viktigt att hålla sig varm och få upp energin i kroppen. Massera energipunkten på båda händerna i tumgreppet, tryck och massera 5-10 minuter flera gånger om dagen. Ge den akupressur även när ingen förkylning är på gång. Smörj gärna med bivaxsalva, lättare att massera och huden får andas. Naturligt och skonsamt. Se bild.

Vid trötthet kan du också massera samma energipunkt. Massera hårt under högst 10 minuter. Akupressuren ger stimulans och kan utföras när en tillfällig trötthet slår till, bra att kunna.

Annons

Utslag och sår på händerna?

Jobbar du i en miljö där du lätt får skärsår och småsår på händerna? Många använder Bivaxsalva för att mjukna upp händerna. Bivax skyddar mot väder och vind, avvisar kyla och vatten, bevarar värme och fukt. Vaxet har också antibiotiska egenskaper.

One Response to “Akupressur & zonterapi”

  • Pia skriver:

    Fick ett tips av en massör att om jag också höll en stund och tryckte på denna punkten kunde jag känna hur blodet strömmade till i fingrarna. Upprepa ett par gånger om det känns bra, men har man inga besvär så skall man givetvis inte trycka så här i onödan.

Hej!
Jag har varit trädgårds-intresserad hela mitt liv. Jag kan inte gå förbi en plantskola utan att köpa till mig nya växter.
Här får ni se delar av min samling växter. Min man gillar gröna gräsytor medan jag gillar perenner.
När jag får tid är jag ute och pysslar på min oas.
Att det blommar så fint i vår trädgård, beror på pollinering av bin från Hökensås bigårdar.
Gå också gärna in på familjeföretaget
Ekestens Naturprodukter.

//Pia

Hej, jag är nybörjare inom trädgård och gästbloggar hos Pia emellanåt. Jag skriver mycket om bygg, uteinredning, heminredning och allt annat som faller på. Tack Pia för att jag får blogga hos dig.

//Linda

Här kan du söka i bloggen