Annons
Annonsera på modeblogg
Länkar hit
SvenskaHemsidor.com - Gratis länkkatalog för din hemsida, webbplats eller bloggBlogarama - The Blog DirectoryBlogglista.se Datorer
mobila bredband bloggar Reggad på Commo.se länkkatalog Favoritlistan.se Bäst poker bonus Länkkatalog och Artikelbank MaxTopplistan

Kunskapen om olika örter och huskurer gick i arv. En del har säkert använt maskrossaft mot vårtor, groblad på skrubbsår, kålomslag på svullnader. Honung mot förkylning och sår och i bad.

Vitlök världens äldsta krydda och födoämne har en förmåga att sänka blodtrycket och är infektionförebyggande.

Förr var skillnaden mellan mat och medicin hårfin. Man åt örter med lindrande effekt på mage och tarmar. brödkryddor anis, kummin, fänkål har alla maglindrande effekt. , blåser bort tarmgaser som kan tänkas uppkomma av nybakat bröd.

Blommor blad och rötter, frukter och bär – naturens var ett slösande rikt apotek.

Det har visat sig att dessa gammeldags örtmediciner och naturläkemedel kommit tillbaka. Hippokrates, Plinius och övriga antkens läkare, de gamla kineserna, mormorsmor och hälsoprofeeterna får mer och mer rätt.

Annons

Utslag och sår på händerna?

Jobbar du i en miljö där du lätt får skärsår och småsår på händerna? Många använder Bivaxsalva för att mjukna upp händerna. Bivax skyddar mot väder och vind, avvisar kyla och vatten, bevarar värme och fukt. Vaxet har också antibiotiska egenskaper.

Comments are closed.

Hej!
Jag har varit trädgårds-intresserad hela mitt liv. Jag kan inte gå förbi en plantskola utan att köpa till mig nya växter.
Här får ni se delar av min samling växter. Min man gillar gröna gräsytor medan jag gillar perenner.
När jag får tid är jag ute och pysslar på min oas.
Att det blommar så fint i vår trädgård, beror på pollinering av bin från Hökensås bigårdar.
Gå också gärna in på familjeföretaget
Ekestens Naturprodukter.

//Pia

Hej, jag är nybörjare inom trädgård och gästbloggar hos Pia emellanåt. Jag skriver mycket om bygg, uteinredning, heminredning och allt annat som faller på. Tack Pia för att jag får blogga hos dig.

//Linda

Här kan du söka i bloggen