Annons
Annonsera på modeblogg
Länkar hit
SvenskaHemsidor.com - Gratis länkkatalog för din hemsida, webbplats eller bloggBlogarama - The Blog DirectoryBlogglista.se Datorer
mobila bredband bloggar Reggad på Commo.se länkkatalog Favoritlistan.se Bäst poker bonus Länkkatalog och Artikelbank MaxTopplistan

Vi är många som går i längtans tider. För mig innebär det att det blir vår och att man kan börja påta i trädgården igen, men vad kan man göra i Februari?

De som tycker det är roligt kan ju leta flätris till kompostkorgar, flyttbara vindskydd, spaljeér mm. Kanske göra i ordning gamla krukor till nya med lite målarfärg klistra på lite blommor som man klippt ut med lim, riktigt läckert och sedan lacka över lätt som en plätt. Det finns en hel del att göra för den idérike eller ta till lite nya tidningar eller kolla nätet för att få ideér. Alla som har spaljeér och sådant bör säkert ses över.  Det mesta finns beskrivningar hur man går tillväga på nätet eller i någon bok om du inte kan allt, men det är det väl ingen som kan.

Börja kolla i frökataloger om man inte redan har gjort detta. Beskärning av bärbuskar äppel och päronträd. Titta till de övervintrade växterna och börja vattna och duscha plantorna man vinterförvarat.

Byte av jord i våra krukblommor börjar bli dags i början på mars.

Växter har olika tidtabell en del tar lång tid och ska sås redan i februari-mars som pelargon blomstertobak och purjolök och selleri.( Använd näringsfattig jord. )

Äggkartonger är bra som sålådor. De flesta frön skall sås grundare än man tror. En grundregel säger 2-3 gånger fröets storlek. En del frön är ljusgroende och skall inte täckas alls. Läs på påsen.

Stilla din värlängtan med primulor att ha inomhus finns i alla dess sommarfärger. Dessa planterar du sedan utomhus på vårkanten och har man tur så blommar de en gång till. Visste du att primula på latin betyder den första.

Annons

Utslag och sår på händerna?

Jobbar du i en miljö där du lätt får skärsår och småsår på händerna? Många använder Bivaxsalva för att mjukna upp händerna. Bivax skyddar mot väder och vind, avvisar kyla och vatten, bevarar värme och fukt. Vaxet har också antibiotiska egenskaper.

Comments are closed.

Hej!
Jag har varit trädgårds-intresserad hela mitt liv. Jag kan inte gå förbi en plantskola utan att köpa till mig nya växter.
Här får ni se delar av min samling växter. Min man gillar gröna gräsytor medan jag gillar perenner.
När jag får tid är jag ute och pysslar på min oas.
Att det blommar så fint i vår trädgård, beror på pollinering av bin från Hökensås bigårdar.
Gå också gärna in på familjeföretaget
Ekestens Naturprodukter.

//Pia

Hej, jag är nybörjare inom trädgård och gästbloggar hos Pia emellanåt. Jag skriver mycket om bygg, uteinredning, heminredning och allt annat som faller på. Tack Pia för att jag får blogga hos dig.

//Linda

Här kan du söka i bloggen